28-08-03

IS THERE LIFE ON MARS?

"She calls out to the man on the street.
Sir, can you help me?
It's cold and I've nowhere to sleep.
Is there somewhere you can tell me?..
He walks on, doesn't look back.
He pretends he can't hear her,
starts to whistle as he crosses the street,
seems embarassed to be there...

Oh, think twice
cause it's another day for you and me in paradise...
just think about it!"
Phil Collins: Another day in paradise...
 
Een dagelijks dilemma hier is het al of niet ingaan op de smeekbedes van de vele bedelaars, zieken en armen. Geef je iemand iets, dan volgen er onmiddellijk enkele anderen. Geef je niets, dan snijdt een zelfgebouwd harnas van onverschilligheid een scherpe snee in jouw gevoelslichaam van compassie en medeleven...
Ik bedoel: je kan er onmogelijk naast kijken hier: so much trouble in the world... (bob marley)
Dus zoeken we een boeddhistische gulden 'middenweg': soms eens iets geven, soms niets...
En je koopt dus beter een appel voor een kind dan hem of haar een snoepje of geld te geven.
Maar het blijft een dilemma!
Just think about it!!!
 
Voor het eerst in 60.000 jaar staat de planeet Mars momenteel het dichtst bij de aarde. In de astrologie vertegenwoordigt Mars het mannelijk-dynamisch principe maar staat ook voor de god van oorlog en agressie... (en dus ook een verhoging van het testosteron, maar dat is een ander verhaal...)
De situatie in Nepal is momenteel nogal gespannen. De koning (volgens het geloof een rechtstreekse incarnatie van de god Vishnu) heeft bijna alle macht in handen en heeft ook alle zeggingschap over het leger. Hiertegen kwamen de Maoisten (communistische partij) in opstand en voeren al enkele jaren een sterke oppositie. Zij willen een 'republiek' van en voor het volk, meer democratische wetten, inspraak en een verbetering van de basisvoorzieningen (onderwijs, gezondheidszorgen enz..) voor iedereen.
Hun leider Parachandra is in januari onderhandelingen begonnen met de regering maar na de schermutselingen van de laatste dagen, zijn de derde onderhandelingsronde en de staakt-het-vuren overeenkomst gisteren opgeschort.
Iedereen betreurt dat hier want de Nepalezen willen dat de economie en het toerisme terug open bloeien en iedereen had ook het gevoel dat er de laatste maanden een keerpunt was bereikt en dat het langzaam aan weer de goeie richting uitging. Nepal is een land met een van de laagste BNP's (inkomen per inwoner) ter wereld.
Er is dus nog een hoop ontwikkelingswerk te verrichten want de ganse infrastructuur verkommert. Vooral het wegennet en de lucht- en watervervuiling in de vallei van Kathmandu zijn verschrikkelijk.
Daarom is de wapenlevering van Belgie aan dit arme land eigenlijk een verschrikkelijke misdaad geweest. Wapens lossen nooit problemen op. Integendeel ze maken de situatie alleen maar gecompliceerder. Wat Nepal  nodig heeft is structurele hulp, liefst ter plaatse (opleiding, kennis, gezondheidszorg..) en zeker geen ontwikkelingsgeld dat in zakken van een rijkere opperlaag verdwijnt.
Dat de groenen in Vlaanderen de laatste verkiezingen verloren hebben, lijkt me gewoon slecht karma ten gevolge van het meestemmen pro het wapenleveringscontract. Wie meeregeert moet bij de pinken zijn en niet gaan GSM'n tijdens belangrijke vergaderingen.
We hopen oprecht dat alle partijen hier snel terug rond de tafel zullen gaan zitten om het vredesproces een nieuwe kans te geven... It's really the only way out!
 
Peacebrothers Johan en Pieter...
 
 
08:39 Gepost door johanpieter | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

from above wist je dat je geen reacties kan lezen als je zelf niets invult?

Gepost door: angels | 28-08-03

De commentaren zijn gesloten.